مداحی و نی در بهشت زهرا

مکان شما:
مداحی با نی و دف در بهشت زهرا

مداحی و نی در بهشت زهرا

امروزه مداحی همراه با نی خاصه در مراسمات بهشت زهرا اهمیت بسیاری برای صاحبان عزا دارد. 

مداحی بهشت زهرا و آرامستان ها امروزه بسیار تغییر کرده که در وب سایت ترحیم سرای فانی بعضی از آنها را مشاهده نموده اید. مداحی و نی در بهشت زهرا اجرای مراسم ترحیم عرفانی و موسیقی ختم ترحیم گروه ترحیم که ملقب به ترحیم با ختم لاکچری است.

البته اجرای سازهای کوبه ای در کنار مزار غیر عرف است و این کار صلاح نیست. به همین دلیل است که این موضوع در اوخر سال 1399 ابلاغ شد که ساز های زنده در بهشت زهرا تهران ممنوع شده است ولی بنظر بسیاری بر این است که نواختن ساز نی در بهشت زهرا هیچ مشکلی ندارد و یک ساز عرفانی و حزن انگیز است و هیجانی ندارد امیدواریم این مطالب در مجموعه ی سرای فانی مفید بوده باشد.

در این راستا تمایل داریم در کنار این مطلب به موضوعی مهم اشاره کنیم، اما قبل از آن در قالب مطلب که کمی باعث بالا بردن اطلاع شما عزیزان شود جلب میکنیم.

از بخش‌های مهم سازمان بهشت زهرا (س) عبارت است از: اداره فضای سبزبهشت زهرا، خدمات بهشت زهرا، تولیدات بتونی بهشت زهرا، اداره غرفه ها بهشت زهرا، حمل متوفی در تهران و انتقال به شهرستان ها، اکو بهشت زهرا، مداح بهشت زهرا، مداحی بهشت زهرا و خدمات صندلی و چادر و میز برای انجام مراسم، اداره سالنهای سوگواری و خدمات سرویس های بهداشتی توسط بخش های خصوصی و پیمان کاری اداره میگردد.

و اما برویم بر سر مطلب مهم که امروز بسیار بسیار حائز اهمیت می باشد.

احترام به پدر و مادر

مداحی در بهشت زهرا باید پر بار باشد و در خصوص احترام به پدر و مادر، پندیاتی در مداحی های بهشت زهرا صورت بگیرد.

شهید مطهری که روح بلندشان شاد قرین رحمت الهی باشد، میگوید: گه گاهی که به اسرار وجودی خود و کارهایم می اندیشم، احساس میکنم یکی از مسائلی که باعث خیر و برکت در زندگی ام شده و همواره عنایت و لطف الهی خداوند را شامل حال من کرده است، احترام و نیکی فراوان بوده است که به والدین خود به ویژه در دوران پیری و هنگام بیماری کرده ام.

ببینید بزرگان منشا موفقیتشان چه بوده است. یکی از فرزندان شهید مطهری میگوید که: من مکررا شاهد تواضع و احترام خاصی پدر و معلم عزیزم نسبت به پد بزرگوارشان بودم، هرگاه به فریمان می رفتیم پدرم تاکید داشتند که نخست به منزل پدر و مادرشان بروند، و تاکید به توجه به پدر مادر داشتند.

در موقع روبه رو شدن با پدر و مادر، دست آنان را می بوسیدند و به ما نیز توصیه میکردند که دست ایشان را ببوسیم.

حضرت آیةالله مرعشی نجفی (رحمه الله) فرمودند: زمانی که در نجف بودیم روزی هنگام ظهر، مادرم به من گفت: برو پدرت را صدا بزن تا برای صرف نهار بیاید. من به طبقه بالا رفتم و دیدم پدرم در حال مطالعه خوابیده است، نمی دانستم چه کنم از طرفی باید امر مادر را اطاعت میکردم و از طرفی میترسیدم با بیدار کردن پدرم باعث رنجش خاطرش گردم. خم شدم و لب هایم را کف پای پدر گذاشتم و چندین بوسه زدم تا این که در اثر قلقلک پا پدرم از خواب بیدار شد و دید من هستم. وقتی این ادب و احترام را از من دید دعا کرد گفت: شهاب الدین! تو هستی عرض کردم: بلی آقا! دو دستش را به سوی آسمان بلند کرد و گفت: پسرم! خداوند عزتت را بالا ببرد و تو را از خادمان اهل بیت س علیهم السّلام قرار دهد و من هرچه دارم از برکت همان دعای پدرم است که در حق من نمود و به مرحله اجابت رسید.

شخصی نزد رسول اکرم صلی‌الله‌علیه و‌آله وسلّم آمد و عرض کرد: ‌ای رسول خدا صلی الله علیه و‌آله وسلّم  من بسیار مشتاق جهاد و جنگ هستم. پیامبر صلی الله علیه و‌آله وسلّم فرمودند که: در راه خدا جهاد کن که اگر کشته شوی زنده خواهی بود و نزد خدا روزی میخوری و اگر بمیری اجر تو بر خدا خواهد بود و اگر از جبهه سالم بازگردی گناهانت آمرزیده میشود. مانند روزی که از مادر متولد شده باشی. آن شخص گفت: ‌ای پیامبر خدا! پدر و مادر پیری دارم که با من انس گرفته اند و اگر آنها را ترک کنم ناراحت میشوند!

حضرت فرمود: پس نزد آنان برگرد به خدا سوگند، انس آنها به تو در یک شبانه روز از یک سال جهاد در راه خدا بهتر است.

وقضی ربک الا تعبدوا الا ایاه وبالوالدین احسانا اما یبلغن عندک الکبر احدهما او کلاهما فلاتقل لهما اف ولا تنهرهما وقل لهما قولا کریما واخفض لهما جناح/ الذل من الرحمة وقل رب ارحهما لها ربیانی صغیرا

و پروردگارت «چنین»حکم کرد که جز او را مپرستید

و به پدر و مادر، نیکی کنید. اگر یکی از آن دو یا هر دوی آنها در نزد تو به «سن»کهن پیری رسند «حتی» به آنان «اف» مگو و بر آنان بانگ مزن و به نیکی با آنان سخن گوی و از «روی» مهربانی بال فروتنی بر آنان بگستران و بگو: پروردگارا! به آنان رحمت آور، چنان که «به سن» خردسالی مرا پروراندند.»

یکی از شاگردان امام صادق علیه‌السلام به نام «ابی ولاد» ومی‌گوید: از امام صادق درباره آیه «… وبالوالدین احسانا…» پرسیدم و گفتم: مراد از این نیکی چیست؟ حضرت فرمودند: «نیکی آن است که با پدر و مادرتان خوش رفتاری کنی و ایشان را وانداری که آنچه را به آن نیازمندند از تو درخواست کنند، اگرچه بی نیاز هم باشند. مگر خداوندالله عزوجل نمی‌فرماید: هرگز به نیکی نمی‌رسید، مگر از آنچه دوست میدارید ببخشید».

سپس فرمود«اما این که خداوند فرمود: چنان که یکی یا هر دوی ایشان در نزد تو به پیری رسیدند کلمه ای رنجش آور با آنان نگو و تندی نکنید؛ یعنی اگر تو را آزردند به آنان کلمه اف نگو و اگر تو را کتک زدندبا انان تندی نکن و با بزرگواری با ایشان سخن بگو یعنی اگر تو را زدند بگو خدا شما را بیامرزد که این سخنی بزرگوارانه از سوی توست. و مراد از این کلام خدا که فرمود: به آنها با افتادگی مهربانی کن؛ یعنی نگاهت را جز به مهر و دل سوزی به آنان ندوز، صدایت را بالا نبر، دستت را بالاتر از دستشان نبر و از آنان در راه رفتن پیش نیفت.

امام جعفر صادق علیه‌السّلام در حدیثی دیگر درباره جمله «ولاتقل لهما اف» فرمود «کمترین عاق والدینو گفتن اف به پدر و مادر است و اگر خداوند ـ عزوجل ـ چیزی را کمتر از آن می‌دانست از آن نهی میفرمود.

ارتباط با ما!

ما به شما تضمین میدهیم، مراسم شما را به بهترین شکل و بالاترین کیفیت مدیریت و برگزار میکنیم
توجه

خدمات ما

آخرین مقالات